Bezoekje aan Chinatown tijdens ons verblijf in Toronto

Imme Carlier
Imme Carlier three star

Elke grote stad heeft zijn Chinatown, die van Toronto echter heeft ons echt gecharmeerd. De eerste Chinese immigrant zou hier al in 1878 aangekomen zijn. Het was één van onze meest favoriete buurten in de stad. We hebben er gezellig gewandeld, gegeten en geshopt. Er zijn verschillende “chinatowns” in Toronto, maar de grootste vind je op de kruising van Dundas Street en Spadina Avenue. Het leuke is dat dit niet echt een toeristische buurt of attractie is. Locals gaan er eten, doen er boodschappen, gaan er naar de markt, wonen en werken daar…kortom, er wordt echt gelééfd in deze buurt.

Dim sum

We begonnen onze wandeling in deze levendige buurt aan de typische poort bij Beverly en Dundas Street en wandelden in westelijke richting. Op Dundas Street vind je een overweldigd aanbod aan dim sum restaurantjes. Wij gingen bij Dim Sum King en hebben ons dat niet beklaagd! We aten er de lekkerste dim sums ooit. Het is een gezellig plaatsje waar je de dim sums per stuk van de kaart kan bestellen en je kan telkens kiezen tussen small, medium en large. Kiezen was niet gemakkelijk, maar lieten ons uiteindelijk leiden door de “Chef’s Recommendations”.

 

Supermarkten

We wandelden verder voorbij de kruising met Spadina Avenue tot aan het China Town Centre. Daar keerden we terug noordwaarts tot bij een andere shoppingmall, Dragon City. Op Spadina Avenue vind je heel veel supermarkten. Wij gingen een kijkje nemen in Hua Sheng Supermarket, waar het aanbod aan verse kruiden ons alweer deed watertanden en Hua Long Supermarket, waar je levende krabben en vissen vindt! Beiden zijn heel authentiek en je ziet er enkel locals boodschappen doen. We zagen er zelfs oma’s groenten van eigen kweek verkopen!

 

Bakkerij

Na die lange wandeling waren de dim sums er vlot afgelopen en trakteerden we onszelf met een bezoekje aan de bakkerij. We namen een kijkje bij de Chinese Bakery aan Dundas Street, maar kochten uiteindelijk onze lekkernijen bij Mashion aan Spadina Avenue. We kochten onder ander Sticky Rice Balls with Peanuts…5 stuks voor 2 dollar…die waren in geen tel op! Wat een verwennerij!

 

 

Wij hebben de wandeling alleen gedaan met onze reisgids in de hand, maar je kan ook interactieve en begeleide wandelingen door de buurt doen. Het leek ons niet echt nodig, maar je hoort er misschien net nog iets meer over de geschiedenis en tradities van de buurt.

 

Reacties