Hipster guide voor een verblijf in Toronto

Imme Carlier
Imme Carlier three star

In een internationale stad zoals Toronto is het geen verrassing dat er talloze hipsters leven. Met kunstbeurzen, foodtruck festivals, drie Chinatowns en een multiculturele bevolking, is Toronto één van ’s werelds hipste steden. Hieronder mijn persoonlijke tips voor een aantal van de leukste, coolste en hipste bezienswaardigheden.

Queen Street West

Queen Street West is vandaag ongetwijfeld één van de meest hippe en trendy buurten in Toronto. Het Trinity Bellwoods Park is de place to be voor zomerse activiteiten. Hoewel er in Queen Street West ooit nog meer een bohemien-sfeer hing – een opwaardering van de buurt heeft gezorgd voor onder meer hogere huurprijzen – zijn er nog steeds veel hippe cafés, bakkerijen en restaurants te vinden. In Graffiti Alley, een zijstraat van Queen Street West vind je de enigste plaats in Toronto waar graffiti legaal is. Je kan er zelfs een rondleiding volgen. Voor kunstliefhebbers is ook de Art Gallery of Ontario een aanrader. Het is Canada’s meest vooraanstaand kunstmuseum en werd ontworpen door Frank Gehry.

 

Wandeling op de 116de verdieping

Als je op zoek bent naar een opportuniteit om geweldige foto’s te maken, dan kan je de EdgeWalk op de CN Tower doen. Je moet er behoorlijk wat geld voor neerleggen, maar je krijgt er unieke foto’s voor in ruil. De CN Tower is de hoogste vrijstaande toren in Canada. De wandeling brengt je helemaal boven langs de 116de verdieping en is niet voor mensen met hoogtevrees want je hangt vast…met enkel een touw. De kick die je ervaart is echter onbeschrijfelijk. Een aanrader voor waaghalzen en durvers.

 

Distillery wijk

De Distillery wijk is de thuisbasis van galerijen, restaurants en bierhuizen. De gemetselde straten doen denken aan duistere, Victoriaanse tijden. Maar we leven in het heden, dus wij doorkruisten deze wijk met een Segway in plaats van met paard en koets.

 

Toronto Pride Festival

Toronto is ook één van de meest homo vriendelijke steden en het is gemakkelijk te begrijpen waarom. De stad, met zijn enorme etnische en multiculturele bevolking, is een van de meest tolerante steden in de wereld. Met zo veel verschillende soorten mensen en culturen, heeft de stad tolerantie omarmd tot het uiterste. Het Toronto Pride Festival in juni is één van de grootste ter wereld en de moeite waard om te bezoeken.

 

Reacties